Ümraniye TV

TİGEM bu yıl 280 tay satacak

TİGEM bu yıl 280 tay satacak
60 views
21 Mayıs 2022 - 8:24

Dünyadaki önemli safkan Arap atı yetiştiriciliği ve ıslahı merkezlerinden olan Genel Müdürlüğün faaliyetleri, Karacabey, Anadolu ve Sultansuyu Tarım işletmelerinde 49 ana ve 12 baba kan hattı ile devam ediyor.

TİGEM’de 32 baş aygır ve 448 baş kısrakla safkan Arap atı yetiştiriciliği yapılırken, atçılık işletmelerinde her yıl ortalama 360 baş yavru elde ediliyor ve 270 baş civarında tayın satışı gerçekleştiriliyor. Yetiştirilen tayların bir kısmı ise damızlık kadronun gençleştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla kullanılıyor.

SATIŞLAR KARACABEY TARIM İŞLETMESİ VE İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU’NDA

Anadolu, Karacabey ve Sultansuyu Tarım işletmelerinde bu yıl satışa sunulacak taylar için satış tarihleri belli oldu.

Bu kapsamda 14 Haziran-25 Ekim’de 235’i koşu, 45’i safkan elit kategorisinde olmak üzere 280 tayın satışı yapılacak.

Koşu taylarının satışı Karacabey Tarım İşletmesinde, elit tayların satışı da İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılacak.

GELİR HEDEFİ 50 MİLYON LİRA

Geçen yıl koşan atların yüzde 24’ü TİGEM yetiştirmesi atlardan oluşurken bu atlar, dağıtılan toplam ikramiyenin yüzde 34’ünü sahiplerine kazandırdı.

TİGEM, 2021’de gerçekleştirdiği 274 baş safkan Arap tayının satışından 45 milyon 260 bin lira gelir elde etti. Bu tutar son 10 yılın satış rekoru olarak kayıtlara geçti. Tutar ortalaması, koşu tayı için 106 bin lira, elit tay için 424 bin lira, genel ortalama ise 165 bin lira oldu.

Bu yıl ise tay satışlarından 50 milyon lira gelir bekleniyor.

TİGEM tarafından yetiştirilen tayların satış tarihleri şöyle:

İşletmelerin 2022 yılı koşu tayı satışı (Karacabey TİM)

Sultansuyu TİM14 Haziran 2022Karacabey TİM28 Haziran 2022Anadolu TİM26 Temmuz 2022ORTAK (Anadolu, Karacabey, Sultansuyu)9 Ağustos 2022

İstanbul Veliefendi Hipodromu

Karacabey TİM27 Eylül 2022Sultansuyu TİM11 Ekim 2022Anadolu TİM25 Ekim 2022


NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.